• 1 week levertijd
 • 1 week levertijd
 • +31629500935 Chat nu

4.8van de 132 Reviews


  Welke handschoen past bij mij?

   

  (Kick)Bokshandschoenen kopen, waar moet ik op letten?

   

   

  Waar moet ik op letten bij het uitzoeken van (Kick)Bokshandschoenen?

  Wij van YP Sports zouden je graag in onze winkel/gym in Purmerend ontvangen om je daar van ons beste advies te voorzien! Maar wij begrijpen het ook dat het nóg makkelijker is om je bokshandschoenen gewoon online te bestellen.

  Wanneer je via de webshop koopt, is het wat lastiger voor ons om te helpen met het uitzoeken van de juiste (Kick-)Bokshandschoenen. Daarom zullen we bij deze proberen om je van wat informatie te voorzien, zodat de kans veel groter is dat je met de juiste bokshandschoenen aan de slag gaat!

   

  “Zit er verschil tussen kickbokshandschoenen en bokshandschoenen?"

  Het boksen binnen het kickboksen is qua bescherming en uitvoering niet zodanig anders dat je daar een andere bokshandschoen voor nodig hebt.

  Het is wel zo dat vergevorderde boksers soms een bokshandschoen zoeken, die een extra dikke padding (foam) heeft bovenop de knokkels. Vooral omdat deze professionele boksers alles met hun vuisten doen en er hierdoor een intensievere druk op de knokkels ontstaat in vergelijking met kickboksen. Hun favoriete bokshandschoen is daarom vaak wat ronder en dikker.

  Verreweg in de meeste gevallen kunt u gewoon een bokshandschoen kiezen voor het kickboksen, of een kickbokshandschoen voor het boksen.

   "Ben je een beginner, train je één of twee keer per week en boks je vooral op de stootkussens en bokszak?"

  Dan zou je bokshandschoenen kunnen kiezen die gemaakt zijn van PU Skintex (nepleer). Deze PU bokshandschoenen zijn niet per definitie slechter dan leren versies, maar ze zijn niet bestand tegen meer dan 3x in de week trainen en kunnen vaak wat goedkoper geproduceerd worden. Je kunt dan makkelijk onder de € 50,00 al een prima bokshandschoen kiezen.

   

  "Ben je een gevorderde, train je vaker dan 2x per week en bestaat je
  training ook veel uit sparring met een trainingspartner?”

  In deze gevallen kun je wellicht een wat betere, leren bokshandschoen uitzoeken. Deze zijn voornamelijk beter op het gebied van duurzaamheid en bescherming. Vaak zijn het de echte leren bokshandschoenen die ook wat meer aandacht aan de padding hebben gekregen, waardoor deze langer goed blijft. Hoe beter deze padding, hoe beter je handen worden beschermd, net als
  je sparringpartner. De leren bokshandschoenen, of bokshandschoenen van zeer hoogwaardig Skintex, zijn er al vanaf zo’n € 40 en lopen op tot zo’n € 120,00. Deze verschillen zitten vaak in de kwaliteit en dikte van het leer en de afwerking.

   

  Wil je graag van ons horen welk model van welk merk je het beste kunt kiezen voor jouw situatie? Bel ons gerust op 085-0603734 of stuur een mail naar onze specialisten die voor je klaar zitten.

   

   

  "Welke maat (kick)bokshandschoen heb ik nodig?"

  Raadpleeg allereerst je trainer voor het uitkiezen van je (kick)bokshandschoenen. Hij of zij kent jou waarschijnlijk het beste en weet welke maat jij nodig hebt.

   

  (Kick)Bokshandschoenen - Maattabel

  In onderstaande tabel is alles even overzichtelijk weergegeven. Houd er wel rekening mee dat geen mens hetzelfde is. Onderstaand schema is vooral een richtlijn en kan dus per persoon verschillen. Raadpleeg daarom je trainer, zodat je de beste keuze kunt maken.

  In de tabel staat zowel het gewicht als de handomvang (zonder bandages) gegeven ter indicatie voor het aantal oz (kick)bokshandschoenen. Om er zeker van te zijn dat je de juiste maat (kick)bokshandschoenen kiest, is het verstandig om dus te kijken naar zowel je gewicht als de omvang van je hand (gemeten onder de knokkels, zonder de duim)

   
  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0